V četrtek, 13. 12. 2018, smo imeli kuharsko delavnico z učiteljico Tatjano Peršuh. Delavnico smo začeli s peko medenjakov, ki smo jih oblili s čokoladnim prelivom in okrasili z belim limoninim ledom. Nadaljevali smo s pripravo testa za potice. Vzhajano testo smo razvaljali na dva ločena dela. Enega smo premazali z orehovim, drugega z lešnikovim nadevom. Potrosili smo ju z rozinami in zavili v zavitek. Zavitke smo razrezali na poljubne dolžine, položili v pomaščen pekač, kjer so vzhajali. Vzhajane smo premazali z beljakom in jih prebodli z zobotrebcem ter ji pekli v pečici.
Pekli smo tudi dve vrsti sadnega kruha. Enega iz ajdove moke z več vrst suhega sadja, drugega pa iz pšenične moke z več vrst suhega sadja in svežih jabolk.
V zadnjem delu delavnice smo pekli še cimetove piškote, ki smo jih polnili z vanilijevo kremo.

Vse pečene dobrote naslednji dan poizkusili vsi učenci pri šolski malici. Veliko smo se naučili in imeli smo se zelo lepo.

Rebeka Golob, 5. r.

 

Orodna vrstica za dostopnost